RÖVIDFILM ZSŰRI

Mieke de Jong

Forgatókönyvíró
Mieke de Jong (Hollandia, 1957) tapasztalt film- és televíziós forgatókönyvíró. Több mint huszonöt éve ír többféle műfajban, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Filmográfiájában fesztiválsiker nagyjátékfilmek (Eep!, Lena, Mr. Frog) és sorozatok (Nobody’s Boy) szerepelnek. A Téli háború című filmje kasszasiker volt Hollandiában, és 2010-ben felkerült a legjobb külföldi játékfilm Oscar-díjának rövid listájára. Forgatókönyvíróként és konzultánsként São Paulótól Budapestig tartott már forgatókönyvfejlesztő kurzusokat.

Dombrovszky Linda

Rendező
Dombrovszky Linda a Színház-és Filmművészeti Egyetemen és a Római Filmakadémián tanult, 2013-ban diplomázott film-és televízió rendező szakon, jelenleg a Metropolitan Egyetemen tanít filmrendezést. Dokumentumfilmjei és kisjátékfilmjei számos nemzetközi filmfesztiválon versenyeztek, díjazottak lettek. Legutóbbi egész estés tv-filmje, a Pilátus szerepelt a Golden Globe legjobb külföldi filmjeinek szűkített listáján, számos nemzetközi filmfesztiválra meghívták és díjazták, idén pedig elnyerte a legjobb tévéfilmnek járó Magyar Mozgókép Díjat.

Mátyássy Áron

Rendező
1978-ban született Budapesten. Pályája kezdetén dokumentumfilmeket (Sexárd fődíj) és kisjátékfilmeket (Ettűd, Mínusz) rendezett. 2009-től az Átok című sorozat rendezője volt, amely 2010-ben elnyerte a Legjobb televíziós filmnek járó díjat. Sorozatrendezései között a Hajónapló, az HBO Aranyélet című sorozata, legutóbb pedig a Mintaapák szerepel. Forgatókönyvíróként és rendezőként jegyzi az Utolsó idők (2009) című filmdrámát, a Karinthy Frigyes T.Ú.K. - Tanár úr kérem! (2011) és a Berosált a rezesbanda (2014) című ifjúsági filmeket. 2015-ben mutatták be a mozikban Víkend című thrillerjét.

ANIMÁCIÓS ZSŰRI

Osváth Gábor

Producer
A Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett 2011-ben, Garami Gábor osztályában. Filmfabriq és Boddah nevű gyártó cégeivel az elmúlt években olyan filmeket készített, mint a Balaton Method, Mi ez a cirkusz?, Szép csendben, Foglyok. Animációs munkái közül legsikeresebbek Bucsi Rékával és Tóth Lucával készített rövidfilmjei, valamint a Hajótöröttek c. sorozat. 2021 tavaszán debütált a Tobi színei c. dokumentumfilmje, és november végén érkezik a Nagykarácsony c. romantikus vígjáték is a mozikba. Az Európai Filmakadémia és a Magyar Animációs Producerek Szövetségének tagja.

Kreif Zsuzsanna

Animációs rendező
Szabadúszó animációs rendező és illusztrátor. A MOME-n végzett. Első filmje, a Limbo-Limbo Travel, amelyet Zétényi Borival közösen rendezett, a MOME és a Lardux Films magyar-francia koprodukciójában készült. A filmet számos fesztiválon bemutatták, köztük a Sundance-en, Annecyban, Clermont-Ferrandban, és 2016-ban nevezhető volt az Oscar-díjra. 2015 és 2018 között a Candide című, 13 részes szatirikus tévésorozatot rendezte, amelyet Bera Nándor és Turai Balázs írt. Jelenleg új személyes projekteket fejleszt és tanít a MOME -n.

B. Nagy Ervin

Animációs tervező művész
2011-ben diplomázott a MOME animáció szakán. Dolgozott a londoni Cartoon Networknek, a budapesti Cinemon-, Umatik-, Omega Kreatív filmstúdióknak, a mainz-i ZDF-nek, a Kecskemétfilmnek és Richly Zsolt Luther animációs műhelyében. 2017 óta tanít a Metropolitan Egyetem animációs tanszékén is óraadóként. 2014 óta dolgozik a magyar olimpikonok gyerekkoráról szóló, 13x8 perces CSEREBOGARAK című animációs sportfilm sorozaton, amelyből öt rész már elkészült, a hatodik előkészítés alatt áll. 2020-ban Polgár lányok című rajzfilmje megnyerte a Legjobb Magyar Gyerekfilm díját a Cinemirán.

GYEREKZSŰRI

Hunyi Dániel

A Gyerekfilm Akadémia tanulója

Millei Anikó

A Gyerekfilm Akadémia tanulója

Vígvári Tamás

A Gyerekfilm Akadémia tanulója

Haszán Míra

Lender Luca

DÍJAK

Fődíj: Aranymókus – Legjobb Magyar Ifjúsági Film

Aranymókus – Legjobb Rövid Animáció

Aranymókus – Legjobb  Rövidfilm

Junior Mókus – Videóverseny díj

Videóverseny – Különdíj 

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Akvárium Klub
1051, Budapest, Erzsébet tér 12.