JUNIOR PITCH SZAKMAI ZSŰRI

Szabó Simon

Színművész, rendező
Szabó Simon 1979-ben született Budapesten. Karrierjét 1995-ben kezdte színészként a Valahol Európában c. musicalben. Számos filmszerepe mellett (Moszkva Tér, Zuhanórepülés, Megdönteni Hajnal Tímeát, Pesti Balhé) színházi előadásokban is játszik. Több kisjátékfilmje után, 2009-ben mutatkozott be nagyjátékfilmes rendezőként (Papírrepülők) melyet ismét kisjátékfilmek követtek. Számos magyar és nemzetközi elismerésben részesült: Simó Sándor díj, Federico Fellini díj, Európa Filmdíj jelölés, FIPRESCI Díj. Jelenleg új egészestés filmjén dolgozik

Visky Ábel

Rendező
Bákóban született, gyermekkorát Kolozsváron tölötte, az Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákja volt. 2006 és 2010 között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Fotó, film, média szakán, filmrendezés szakirányon tanult. 2011 és 2014 között az SZFE film- és televíziószakos hallgatója volt, Szász János és Janisch Attila osztályában. Mesék a zárkából című egészestés dokumentumfilmjét 2021 tavaszán mutatták be.

Sümeghy Claudia

Producer, JUNO11 Pictures
Claudia divat- és filmiparban jártas közgazdász, producer. 2016-ban rendező férjével, Topolánszky Tamás Yvannal közösen megalapították független gyártócégüket, a JUNO11 Pictures-t. Első kisjátékfilmjük, a Levél Istenhez számos nemzetközi díjat nyert. Első nagyjátékfilmje, a CURTIZ a 2018-as Montreal World Film Festival fődíjas filmje lett, elnyerte a Riviera International Film Festival legjobb rendezőnek járó díját. Vetítési jogait az egész világra megvásárolta a Netflix. Jelenleg a Magasságok és mélységek című második nagyjátékfilmje készítése mellett a Véletlenül írtam egy könyvet című ifjúsági film előkészítésén dolgozik Lakos Nóra rendezővel, valamint a DVNA című televíziósorozat fejlesztésében vesz részt. Anyaként Sümeghy Claudia célja, hogy társadalmilag releváns filmeket készítsen a fiatal nemzedékek számára, így idejét olyan projektek megvalósítására fordítja, melyek üzenetét a világ minden pontjára el tudja juttatni.

Goldberg Emília

Forgatókönyvíró
A Budapesti Metropolitan Egyetem mozgóképes szakán szerzett diplomát, jelenleg az ELTE Filmtudomány mesterszakának filmkészítés specializációjú hallgatója. Számos kisjátékfilmet rendezett, 2019-ban a Műcsarnok David Lynch professzionális filmkészítői pályázatán fődíjat kapott a Lakodalom utáni éjjel című kísérleti filmjével.
2017-ben a Kati filmje című nagyjátékfilm-forgatókönyvét beválogatták a Miskolci Cinefest Young Talent forgatókönyv-fejlesztő workshopjára. 2018-ben meghívást kapott a Koppenhágai Egyetem Travers alapítványától, ahol audovizuális installációt készített a magyar rendszerváltásról. 2019-től 2020-ig a Magyar Nemzeti Filmintézet műfaji forgatókönyvíró kurzusának hallgatója volt. Ott fejlesztett, Társalodónő című sorozattervét 2020-ban beválogatták a Fast Forward program sorozatfejlesztő workshopjára. 2020. őszén a Vácz Irénnek vége című játékfilm-tervét meghívták a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál pitchfórumára, ahol elnyerte az esemény közönségdíját, az Aranymókust. Jelenleg ennek a filmtervnek a regényváltozatán dolgozik, és a Magyar Nemzeti Filmintézet támogatásával forgatókönyvet fejleszt Arcadash címmel.

Junior Pitch Gyerekzsűri

Hunyi Dániel

A Gyerekfilm Akadémia tanulója

Millei Anikó

A Gyerekfilm Akadémia tanulója

Vígvári Tamás

A Gyerekfilm Akadémia tanulója

Haszán Míra

Lender Luca

II. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórum Szakmai Zsűri

Petrányi Viktória

Producer, Proton Cinema
Petrányi Viktória a magyar filmszakma sokoldalú szereplője. Producerként végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, azóta tart Mundruczó Kornéllal közös pályafutásuk filmes és színházi produkciók terén egyaránt. 2004-ben létrehozták a Proton Cinema filmgyártó céget, amelyhez olyan nemzetközi sikerek fűződnek, mint a Cannes-ban bemutatott Delta, a Fehér Isten és a Jupiter holdjai. A Proton olyan élvonalbeli nagyjátékfilmeket készít, mint a Császi Ádám Viharsarok, Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan vagy Kárpáti György Mór Guerilla című alkotása. A magyar nyelvű filmek mellett Viktória számos nemzetközi produkció társproducere, pl. Francois Girard A nevek dala, Anders Ostergaard 1989, Lourens Blok BOY7 vagy Nils Gaup Az utolsó király című filmje.

Lafka Dávid

Development producer, DIGIC Pictures
Lafka Dávid rendezőként, rendező-asszisztensként és producerként szerzett 10 éven át tapasztalatot a magyar filmiparban és televíziós sorozatgyártásban. Ezután 2015-ben a Digic Pictures 3D-animációs stúdiójához csatlakozott, ahol korábban a rendezői és art director-csapat igazgatójaként dolgozott. Most Development Producerként vezeti családi animációs filmek forgatókönyveinek a fejlesztését a stúdió új részlegén, ami saját IP-k fejlesztésével foglalkozik. Dávid civilként is a történetmesélés rajongója, a Sztori Podcast készítőjeként a történetek erejét kutatja.
Fonyódi Tibor

Fonyódi Tibor

A Nemzeti Filmintézet Forgatókönyv-Fejlesztési Igazgatója
1965. június 2-án született Budapesten. Első önálló kötete (A KATEDRÁLIS HARCOSAI) 1998-ban jelenik meg a debreceni Cherubion Kiadónál, a regény folytatásáért (A KATEDRÁLIS LEGENDÁJA) 2000-ben Zsoldos Péter díjjal jutalmazzák az év legjobb scifi regénye kategóriában. Az 1998 óta megjelent regényeit a zsáner legnépszerűbb darabjai közt tartják számon, melyek húsznál több új kiadást értek meg az első megjelenésük óta. Forgatókönyvírói pályafutása 2006-ban indul. Azóta számtalan filmnovella és forgatókönyv alkotója. A legtöbbet foglalkoztatott magyar forgatókönyvírók közt tartják számon. Fonyódi Tibor a Magyar Forgatókönyvírók Egyesülete (MFE-HSA) és a FilmJus forgatókönyvíró-szekció egyik alapító tagja. A Magyar Írószövetség tagja. 2019-től a Nemzeti Filmintézet Forgatókönyv Fejlesztési Igazgatója.
Ternovszky Béla

Ternovszky Béla

Animációs rendező, az NFI Televíziós Döntőbizottságának tagja
Ternovszky Béla (Budapest, 1943. május 23.) Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező, érdemes művész. 1964-ben szerzett diplomát. Ezután a Pannónia Filmstúdiónál, később pedig a Filmvállalatnál helyezkedett el. Kezdetben rajzoló volt, majd mozdulattervező és rendező.
A sikeres Pumukli kalandjai-sorozat elkészítése után, 1995 és 2005 között a Stúdió II. Kft. egyik tulajdonosa és rendezője is. Első saját rövidfilmje, a Modern edzésmódszerek számos hazai és nemzetközi fesztiváldíjat nyert. Nemzetközi hírnévre a Macskafogó című nagy sikerű rajzfilmmel tett szert 1986-ban. De már sokkal korábban – a Nepp József által írt – Öt perc gyilkossággal is jelentős fesztiválsikereket ért el. Nevéhez fűződik a Mézga család sorozat rendezése is.

II. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórum Gyerekzsűri

Kovács Benedek

A Gyerekfilm Akadémia tanulója

Csilléry Márton

Zikkert Milán

A Gyerekfilm Akadémia tanulója

Sugár Laura

Topolánszky Elin Inez

Hajdu Janka Csenge

DÍJAK

Junior Pitch Fórum – Fődíj

Junior Pitch Fórum – Közönségdíj

Junior Pitch Fórum – Különdíjak

II. Gyerek és Ifjúsági Film Pitchfórum – Fődíj (300.000 HUF)

II. Gyerek és Ifjúsági Film Pitchfórum – Közönségdíj

II. Gyerek és Ifjúsági Film Pitchfórum – A leginnovatívabb filmterv díja a DIGIC Pictures felajánlásával

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Akvárium Klub
1051, Budapest, Erzsébet tér 12.