RÖVIDFILM ZSŰRI

Markéta Pášmová

A Zlín Filmfesztivál művészeti igazgatója
A brnoni Masaryk Egyetem filozófia tanészékén végzett. 1999-ben kezdet dolgozni programszervezőként a Zlín Filmfesztiválon. 2004-től a Zlín Filmfesztivál program részlegének vezetője, 2013 januárjától művészeti igazgatója. A filmfesztivál vezető programszervezője. Az európai mozival foglalkozik, valamint a fiataloknak szóló oktatás területén is tevékeny. Gyakori zsűritagja a témába vágó filmfesztiváloknak. Igazgatótanácsi tagja a FILMTALENT ZLÍN-nek, ami tehetséges fiatal filmkészítőket támogat, valamint tagja az Európai Gyerekfilm Szövetség (ECFA) igazgatóságának is.

Hamarosan

Hamarosan

ANIMÁCIÓS ZSŰRI

Sümeghy Claudia

Producer
Claudia divat- és filmiparban jártas közgazdász, producer. 2016-ban rendező férjével, Topolánszky Tamás Yvannal közösen megalapították független gyártócégüket, a JUNO11 Pictures-t. Első kisjátékfilmjük, a Levél Istenhez számos nemzetközi díjat nyert. Első nagyjátékfilmje, a CURTIZ a 2018-as Montreal World Film Festival fődíjas filmje lett, elnyerte a Riviera International Film Festival legjobb rendezőnek járó díját. Vetítési jogait az egész világra megvásárolta a Netflix. Jelenleg a Magasságok és mélységek című második nagyjátékfilmje készítése mellett a Véletlenül írtam egy könyvet című ifjúsági film előkészítésén dolgozik Lakos Nóra rendezővel, valamint a DVNA című televíziósorozat fejlesztésében vesz részt. Anyaként Sümeghy Claudia célja, hogy társadalmilag releváns filmeket készítsen a fiatal nemzedékek számára, így idejét olyan projektek megvalósítására fordítja, melyek üzenetét a világ minden pontjára el tudja juttatni.

Martin Smatana

Animációs rendező
Martin Smatana (1991, Szlovákia) a prágai FAMU animációs mesterszakán végzett. Öt éven keresztül vezetett animációs műhelyeket gyerekeknek. Rosso Papavero elsőfilmjét a Berlinale 2015 Generation Kplus szekciójában mutatták be, és 13 nemzetközi díjat nyert. 2019-ben készült el The Kite (Papírsárkány) című gyerekeknek szóló stop-motion filmje, amelyet a Berlinale in Generation-ben mutattak be, és azóta 22 nemzetközi díjat nyert.

Hamarosan

ECFA ZSŰRI

Felix Vanginderhuysen

Az Európai Gyerekfilm Szövetség főtitkára
Felix Vanginderhuysen 1954-ben született. Mesterszakos diplomáját társadalomtudományból szerezte a Leuveni Egyetemen. 1978-ban kezdett el dolgozni a Jekino nevű, minőségi gyerekfilmek promóciójával foglalkozó non-profit szervezetnél. A későbbi évtizedek során a Jenkio mind a forgalmazás, mind pedig a filmoktatás terén az egyik vezető szervezetté nőtte ki magát. 1989-ben Antwerpenben megalapította az Európai Ifjúsági Filmfesztivált, 2000-ben pedig társalapítója volt a Lessons in the Dark elnevezésű filmes iskolai projektnek. 2017-ben mindhárom szervezet (a Jekino, a filmfesztivál és a Lessons in the Dark) egybeolvadt a Flamand Gyerekfilm Intézet (JEF) formájában. 1988-ban megalapította az Európai Gyerekfilm Szövetséget (ECFA), és a kezdetektől betölti a szervezet főtitkári posztját. 2007-ben megkapta a Flamand Kulturális Minisztérium kitüntetését, a Flamand Kulturális Díjat.

Michael Harbauer

A SCHLINGEL Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója
1996-ban hozta létre a SCHLINGEL Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztivált. Az egyszerű filmhétként induló kezdeményezés mára a nemzetközi gyerek-és ifjúsági filmek legátfogóbb nemzetközi platformjává vált Európában, amely filmforgalmazással is foglalkozik. A fesztivál vezetése mellett a non-profit Saechsischer Kinder- und Jugendfilmdienst e.V szervezetet is vezeti, amely gyerekeket és serdülőket oktat filmelméletre és filmkészítésre. Michael Harbauer filmfelügyeleti pozíciót is betölt a németországi szabályzási szervezetekben.

Hamarosan

DÍJAK

Aranymókus – Legjobb Kamaszoknak Szóló Animáció

Aranymókus – Legjobb Kamaszoknak Szóló Rövidfilm

Junior Mókus – Videóverseny díj

ECFA-díj

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Millenáris Park
1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.