RÖVIDFILM ZSŰRI

Markéta Pášmová

A Zlín Filmfesztivál művészeti igazgatója
A brnoni Masaryk Egyetem filozófia tanészékén végzett. 1999-ben kezdet dolgozni programszervezőként a Zlín Filmfesztiválon. 2004-től a Zlín Filmfesztivál program részlegének vezetője, 2013 januárjától művészeti igazgatója. A filmfesztivál vezető programszervezője. Az európai mozival foglalkozik, valamint a fiataloknak szóló oktatás területén is tevékeny. Gyakori zsűritagja a témába vágó filmfesztiváloknak. Igazgatótanácsi tagja a FILMTALENT ZLÍN-nek, ami tehetséges fiatal filmkészítőket támogat, valamint tagja az Európai Gyerekfilm Szövetség (ECFA) igazgatóságának is.

Pantelis Panteloglou

Helyettes művészeti igazgató, Olympia Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál
Pantelis Panteloglou Athénban tanult szociális antropológiát és MA fokozatot szerzett a kirekesztés és kisebbségek témakörben. 2003 óta különböző kreatív és szervezeti pozíciókban dolgozott az audiovizuális szektorban, moziban, színházban. 2011 óta dolgozik az Olympia Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál kötelékében, jelenleg az OIFF helyettes művészeti igazgatója.

Lovas Rozi

Színművész
2012-ben végzett a Kaposvári Egyetem színművész szakán Mohácsi János és Znamenák István osztályában. Azóta számos kőszínházi, független és filmes produkcióban szerepelt. Tagja volt a Miskolci Nemzeti Színháznak, a Pesti Magyar Színháznak, a Thália Színháznak, majd 2016 óta a Radnóti Színház társulatához tartozik. Színházi munkái mellett sorozatokban, TV-s és filmes produkciókban is jelentős szerepeket játszik. Két évig tanított művészi beszédet a Pesti Magyar Színiakadémián. 2020-ban indult díjnyertes podcast műsora Egyszer lent címen, mely azóta a harmadik évadánál jár. Munkáit számos díjjal jutalmazták, többek között Junior Príma díjjal, a Televíziós Újságírók Díjával és a Színházi Kritikusok Céhének legígéretesebb pályakezdő díjával.

ANIMÁCIÓS ZSŰRI

Sümeghy Claudia

Producer, JUNO11 Pictures
Claudia divat- és filmiparban jártas közgazdász, producer. 2016-ban rendező férjével, Topolánszky Tamás Yvannal közösen megalapították független gyártócégüket, a JUNO11 Pictures-t. Első kisjátékfilmjük, a Levél Istenhez számos nemzetközi díjat nyert. Első nagyjátékfilmje, a CURTIZ a 2018-as Montreal World Film Festival fődíjas filmje lett, elnyerte a Riviera International Film Festival legjobb rendezőnek járó díját. Vetítési jogait az egész világra megvásárolta a Netflix. Jelenleg a Magasságok és mélységek című második nagyjátékfilmje készítése mellett a Véletlenül írtam egy könyvet című ifjúsági film előkészítésén dolgozik Lakos Nóra rendezővel, valamint a DVNA című televíziósorozat fejlesztésében vesz részt. Anyaként Sümeghy Claudia célja, hogy társadalmilag releváns filmeket készítsen a fiatal nemzedékek számára, így idejét olyan projektek megvalósítására fordítja, melyek üzenetét a világ minden pontjára el tudja juttatni.

Martin Smatana

Animációs rendező
Martin Smatana (1991, Szlovákia) a prágai FAMU animációs mesterszakán végzett. Öt éven keresztül vezetett animációs műhelyeket gyerekeknek. Rosso Papavero elsőfilmjét a Berlinale 2015 Generation Kplus szekciójában mutatták be, és 13 nemzetközi díjat nyert. 2019-ben készült el The Kite (Papírsárkány) című gyerekeknek szóló stop-motion filmje, amelyet a Berlinale in Generation-ben mutattak be, és azóta 22 nemzetközi díjat nyert, köztük a 2020-as Cinemira Legjobb Animációs Filmjének járó Arany Mókus-díjat.

Barkóczi Janka

Kutató - Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum
Az ELTE filmelmélet- és filmtörténet szakán, valamint az Amszterdami Egyetem filmörökség mesterképzésén diplomázott, a doktori fokozatát a Corvinus Egyetemen szerezte. Különböző folyóiratokban publikál szakíróként, filmkritikusként. Több oktatási projektben is részt vett szervezőként, ismeretterjesztő tananyagokat fejlesztett a Filmarchívum, a Mozinet és a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Filmfesztivál számára. Elkötelezett aziránt, hogy a filmörökség kincsei a legfiatalabb generációkhoz is közel kerüljenek.

ECFA ZSŰRI

Felix Vanginderhuysen

Az Európai Gyerekfilm Szövetség főtitkára
Felix Vanginderhuysen 1954-ben született. Mesterszakos diplomáját társadalomtudományból szerezte a Leuveni Egyetemen. 1978-ban kezdett el dolgozni a Jekino nevű, minőségi gyerekfilmek promóciójával foglalkozó non-profit szervezetnél. A későbbi évtizedek során a Jenkio mind a forgalmazás, mind pedig a filmoktatás terén az egyik vezető szervezetté nőtte ki magát. 1989-ben Antwerpenben megalapította az Európai Ifjúsági Filmfesztivált, 2000-ben pedig társalapítója volt a Lessons in the Dark elnevezésű filmes iskolai projektnek. 2017-ben mindhárom szervezet (a Jekino, a filmfesztivál és a Lessons in the Dark) egybeolvadt a Flamand Gyerekfilm Intézet (JEF) formájában. 1988-ban megalapította az Európai Gyerekfilm Szövetséget (ECFA), és a kezdetektől betölti a szervezet főtitkári posztját. 2007-ben megkapta a Flamand Kulturális Minisztérium kitüntetését, a Flamand Kulturális Díjat.

Michael Harbauer

A SCHLINGEL Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója
1996-ban hozta létre a SCHLINGEL Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztivált. Az egyszerű filmhétként induló kezdeményezés mára a nemzetközi gyerek-és ifjúsági filmek legátfogóbb nemzetközi platformjává vált Európában, amely filmforgalmazással is foglalkozik. A fesztivál vezetése mellett a non-profit Saechsischer Kinder- und Jugendfilmdienst e.V szervezetet is vezeti, amely gyerekeket és serdülőket oktat filmelméletre és filmkészítésre. Michael Harbauer filmfelügyeleti pozíciót is betölt a németországi szabályzási szervezetekben.

Jo-Anne Blouin

A FIFEM - Montreali Nemzetközi Gyerekfilmfesztivál igazgatója
Jo-Anne Blouin teljes szakmai pályafutása során gyermekekkel és a gyermekekért dolgozott a művészet terén. 16 éves korában, szülővárosában, Quebecben kezdett gyerekszínházban dolgozni. A színházból a gyermekfilmek felé vezetett az útja, és létrehozta a Montreali Nemzetközi Gyermekfilm Fesztivált, ismertebb nevén a FIFEM-et. Azóta is vezérigazgatója és művészeti vezetője a fesztiválnak, amely 2022. márciusában a 25. kiadását fogja ünnepli. 1998 és 2008 között a CIFEJ ügyvezető igazgatója volt, ahol létrehozta a Kids For Kids Fesztivált. 2017 -ben az Európai Gyermekfilm Szövetség (ECFA) tiszteletbeli tagjává választották, 2018 -ban pedig megkapta a Schlingel fesztivál (Németország) tiszteletbeli díját.

GYEREKZSŰRI

Zikkert Milán

Hajdu Janka Csenge

Vancsó Flóra

Tauchner Ádám

Bálint Kristóf

DÍJAK

Aranymókus – Legjobb Kamaszoknak Szóló Animáció

Aranymókus – Legjobb Kamaszoknak Szóló Rövidfilm

Junior Mókus – Videóverseny díj

Videóverseny különdíj

ECFA-díj

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Millenáris Park
1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.