A CINEMIRA TEEN Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon a világ legkiemelkedőbb fiataloknak szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítjük 13+ korosztálynak és számos filmes workshopon és előadáson vehet részt a közönség.
2022. november 18-20. H13 Kultport és Corvin Mozi

A CINEMIRA TEEN az egyetlen kifejezetten kamaszoknak szóló filmfesztivál hazánkban. Ezen a hiánypótló rendezvényen a fiatalok filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit, betekintést nyerhetnek a filmgyártás rejtelmeibe, kulisszatitkokat tudhatnak meg a Stranger Things sorozatról a több epizódot is rendező Antal Nimródtól, valamint az Eufória sorozatról Császár Dánieltől, aki Rév Marcell operatőr mellett dolgozott a forgatáson.

Pénteken kifejezetten gimnáziumi osztályok és diákok számára szervezünk vetítéseket a Cinemira TEEN Diák Film Nap keretében a H13 Kultportban. Szombaton és vasárnap a nagyközönséget várjuk a fesztiválon színes programmal és filmkínálattal a Corvin Moziban.

A fesztiválon több mint 11 országból több száz fiataloknak szóló rövid kisjátékfilm és animációs film látható. Az óránként induló filmes programban 13+ korosztálynak szóló rövid animációs és élőszereplős filmeket vetítünk. Panoráma programunkban a legkiemelkedőbb nemzetközi nagyjátékfilmek kapnak helyet, mint a Cannes-ban díjazott, ukrán tornászlányról és forradalomról szóló Olga (magyarországi premier), a Berlinale legjobb ifjúsági filmjének választott A stand up királynője (magyarországi premier) és a felkavaró dán bestseller alapján készült Semmi.

A filmek olyan, a kamaszok mindennapjait érintő témákat dolgoznak fel, mint a szerelem, a szülő-gyerek kapcsolat, vagy a demencia, a családon belüli bántalmazás, vagy épp a gyerekek helyzete a háborúban.

A filmrendezés iránt érdeklődő fiatalok találkozhatnak világhírű sorozatok alkotóival, influnszerekkel, casting directorokkal, videóklip rendezőkkel és nem utolsó sorban a filmszínészet felé kacsintó fiatalok igazi castingon vehetnek részt a fesztivál teljes ideje alatt.

2022. november 19-20.
Corvin Mozi

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Corvin Mozi
1082, Budapest, Corvin köz 1.